header EN031019

Perkhidmatan Bernilai Komitmen Kami

 

 

     1Aku Shark…dan akulah …lelaki itu

 shark

Pengarang  :  Myra Ameer         

Imprint  :  Badar Tun Hussein Onn :  BloPenulisan Enterprise , 2017 

Mukasurat : 726 ms 

 

Sinopsis:

Dia bukan anak raja, bukan juga CEO syarikat ternama atau pelajar lulusan dari luar negara, tetapi dia hanyalah insan biasa yang punya kisah hidup yang penuh duka dan tidak sempurna. 

Dialah Shark... Lelaki yang punya pesona dan digilai ramai gadis popular dan ternama. Biar dipikat dan digoda tetapi hatinya tetap dijaga hanya untuk dimiliki oleh seorang gadis bernama Jeslina yang digelarnya bunga.

Bagi Jeslina, nama Shark atau digelar si pembuli itu memang sedari awal lagi sudah dipangkah-pangkah dari senarai calon teman lelaki pilihan. Dibuli tanpa henti ketika di sekolah menengah dahulu membuat dia sangat membenci biar lelaki itu gigih mengambil hati. Lebih-lebih lagi ketika itu dirinya bakal dimiliki oleh sahabat baik lelaki itu sendiri.

“Dengar sini Shark, antara kita tak mungkin akan ada apa-apa ikatan sebab aku akan berkahwin dengan Redza. Faham? - Jeslina 

“Kuasa Tuhan tak siapa yang tahu, Jes. Orang yang dah berkahwin pun boleh bercerai, inikan pula baru bertunang. Eh! Pembetulan…Belum bertunang pun lagi.” – Shark

Terjalinnya ikatan pertunangan antara Redza dan Jeslina membuatkan Shark panasaran. Tetapi, jika sudah namanya Shark, biar hak orang akan tetap diredah juga selagi belum disahkan dengan akad dan perkahwinan.Walaupun dimarahi, juga dinasihati, dia tetap tidak peduli lebih-lebih lagi bila hati sudah terlalu mencintai.

“Astaghfirullahalazimmm... Kamu ni dah kenapa? Lupa Jes tu tunang kawan baik kamu?” – Mak Ngah Iman 

“Untuk memiliki perempuan yang kita suka bukan senang mak ngah, jadi kalau ada peluang, kawan pun boleh jadi lawan.” – Shark 

Sayangnya ketika ikatan dengan Jeslina hampir dimeterai, kebenaran terbongkar. Kerana seorang gadis bernama Nadrah, kisah silam yang hitam menjadi pertaruhan disebabkan dendam. Ugutan demi ugutan yang diterima daripada Redza membuatkan hatinya goyah dan mula hilang keyakinan.

"Well... The best man win. Sayangnya kau dah kecundang!” – Redza

 

 2.Construction economics : a new approach

 construction economics

Pengarang : Danny Myres

Imprint  : London  : Routledge , 2017

Mukasurat : 346 ms 

 

Sinopsis:

Construction Economics provides students with the principles and concepts underlying the relationship between economic theory and the construction industry. The New Approach adopts an argument that economics is central to government initiatives concerning sustainable construction.

This edition has been revised to explain the effects of the current economic crisis on the construction industry. In addition, sections relating to less developed countries, the economics of sustainable development and theories relating to a firm's bid strategy have all been rewritten. With new data, examples, initiatives, readings, glossary items and references, the third edition of this established core text builds on the strengths of the previous edition

 

3.B.F.E best father ever

  BFE

Pengarang : Sha Ibrahim  

Imprint :  Kuala Lumpur :  Penerbitan Kaki Novel , 2017

Mukasurat : 604 ms 

 

Sinopsis :

Selepas kematian isteri tercinta, hidup Zyne Aariz hanya tertumpu kepada Tiara Ameena, satu-satunya ‘harta’ yang ditinggalkan oleh arwah isteri buat dirinya. Tiaralah racun, Tiara jugalah penawarnya. Disebabkan jarak usia antara dia dan Tiara tidak begitu ketara, keakraban dan kemesraan mereka apabila berada di luar rumah sering kali disalahtafsirkan. Sekali pandang, tak nampak langsung seperti anak dan ayah. Tetapi… lebih kepada ‘skandal’!

Ini kisah ‘persahabatan’ antara seorang ayah dan anak perempuannya. Namun, kehidupan mereka dua beranak mula berubah dengan kehadiran Rania dan Fateh. Rania adalah wanita yang mula mendapat tempat di hati Zyne Aariz, manalah Fateh pula adalah lelaki pertama yang berjaya membuatkan Tiara mengenal erti cinta. Namun, kali ini Zyne Aariz pula yang tidak merestuinya. Bagi Zyne Aariz, ‘melepaskan’ Tiara kepada lelaki itu adalah satu perkara yang sangat sukar!

Apakah kesudahan kisah dua beranak ini?

Adakah bahagia akan terus mengiringi kehidupan mereka sekeluarga? 

Mampukah Zyne Aariz ‘melepaskan’ Tiara dan membiarkan anaknya itu mencari kebahagiaan yang diinginkan? 

Berjayakah Fateh hadir di antara dua beranak ini?

“B.F.E? Best Friend Ever? Taklah! Best Father Ever!”

 

4.Impak maksimum dalam pembentangan

 Impak maksimum dlm pembentangan

Pengarang :  Tony Soon    

Imprint : Batu Cave :  PTS profesional Publishing , 2011  

Mukasurat : 111  ms  

 

Sinopsis :

Buku ini mampu memberi ilham kepada anda menguasai seni menyampaikan pembentangan secara efektif dan berkesan. Tiada lagi rasa gementar dan gugup ketika pembentangan. Buku ini mengandungi tip-tip mudah lagi komprehensif bagaimana menghasilkan pembentangan cemerlang.

Antara topik menarik yang dibincangkan adalah:

  • Tahu siapa audiens kita
  • Penampilan itu penting
  • Mengurus perasaan gemuruh
  • Kekuatan alat bantu visual
  • Bagaimana mahu mulakan? Apa perlu saya perkatakan?

 

5. Management for the construction industry

Management for the construction industry

Pengarang :  Stephen Lavender

Imprint       :  London :  Routledge , 2013 

Mukasurat : 296 ms  

 

Sinopsis :

Management for the Construction Industry introduces the principles of management and applies them to the construction industry. It covers the level 2 module of the CIOB's Education Framework on management and is officially sanctioned by the CIOB as the recognised text for that module. The text builds on the knowledge of basic disciplines, such as technology, economics and law, and forms the basis for more advanced studies in specialist aspects of management. The main context of the book is the construction industry but emphasis is also given throughout to transferable skills in the study of management. This book is a core text for the CIOB level 2 module on management, as well as BTEC HNC/D building studies and degree courses in building, construction management and surveying.

 

6. Mathematical models for suspension bridges

Mathematical models for suspension bridges

Pengarang  :  Filippo Gazzola  

Imprint        : London : Springer , 2015

Muka surat :  259 ms 

 

Sinopsis :

This work provides a detailed and up-to-the-minute survey of the various stability problems that can affect suspension bridges. In order to deduce some experimental data and rules on the behavior of suspension bridges, a number of historical events are first described, in the course of which several questions concerning their stability naturally arise. The book then surveys conventional mathematical models for suspension bridges and suggests new nonlinear alternatives, which can potentially supply answers to some stability questions. New explanations are also provided, based on the nonlinear structural behavior of bridges. All the models and responses presented in the book employ the theory of differential equations and dynamical systems in the broader sense, demonstrating that methods from nonlinear analysis can allow us to determine the thresholds of instability.

 

7. Keusahawanan & mengurus prestasi sumber manusia

Keusahawanan mengurus prestasi sumber

Pengarang : Zafir Mohd Makhbul      

Imprint  :  Bangi : Penerbit UKM , 2017

Muka surat : 230 ms.

 

Sinopsis :

Memulakan perniagaan keusahawanan memerlukan pelbagai pengetahuan asa terutamanya aspek pemasaran dan pengurusan sumber manusia.  Pemasaran yang cekap dan berkesan boleh menjamin kelestarian perniagaan terutamanya dalam menghadapi cabaran persaingan global.  Kelebihan daya saing perniagaan banyak bergantung kepada sumber asa, iaitu pengurusan sumber manusia. Antara fungsi pengurusan sumber manusia yang amat berkait dengan perkembangan perniagaan keusahawanan ialah pengurusan prestasi dan pampasan.  Kedua-dua fungsi ini memainkan peranan dalam memastikan sumber manusia kekal berdaya saing dan menjamin kelestarian perniagaan. Buku keusahawanan dan mengurus prestasi manusia mengandungi dua bahagian yang mana bahagian pertama buku ini membincangkan aspek asas keusahawanan dan disiplin pemasaran.  Pengetahuan ini penting bagi memastikan individu bersedia dari segi mental untuk menguruskan perniagaannya dan menghadapi cabaran persekitaran.  Bahagian kedua pula memberi tumpuan kepada pengurusan prestasi dan pampasan pekerja.  Pengurusan prestasi dan pampasan dipilih kera ia merupakan fungsian pengurusan sumber manusia yang memberi impak besar terhadap produktiviti organisasi.  Buku ini juga amat sesuai dijadikan bahan rujukan oleh pelajar institusi  pengajian tinggi yang mengikuti pengajian dalam bidang keusahawanan dan pengurusan perniagaan.

 

8. Mudahnya berniaga dari kosong menjadi jutawan

 Mudahnya berniaga dari kosong menjadi jutawan

Pengarang :  Azizan Osman  

Imprint  : Shah Alam :  Richworks Publications , 2016

Muka surat : 276 ms

 

 

Sinopsis :

Cabaran ekonomi dan kos sara hidup yang semakin meningkat membuatkan ramai orang menghadapi cabaran dan tekanan baru alaf ini.  Ramai mencadangkan solusi  di dalam menghadapi cabaran ini dengan mengurangkan pelbagai kos dan perbelanjaan keluarga, tetapi ternyata ia hanya mampu menjadi solusi jangka pendek sahaja buat ramai individu dan keluarga.

Di dalam buku Mudahnya berniaga, penulis berkongsi langkah demi langkah berdasarkan pengalaman beliau sendiri dalam perniagaan serta membina ramai usahawan bagaimana untuk memulakan perniagaan dari kosong tanpa modal sehingga mampu mencecah tahap jualan jutaan ringgit setahun.  Perkongsian beliau lebih praktikal dan mudah diaplikasikan oleh sesiapa yang komited bertindak.

Buku ini juga sesuai untuk anda yang telah lama berniaga selain daripada mereka yang baru inigin memulakan perniagaan tanpa ilmu pengalaman.

Kandungan buku ini menghidangkan ilmu dan perkongsian pengalaman penulis dalam membina dan mengembangkan perniagaan dengan sistem yang betul dalam tempoh yang pantas.

 

9. Multiple research issues in English language studies

 Multiple research issues in English language studies

Pengarang :  Pramela Krish         

Imprint  : Bangi :  Penerbitan UKM , 2017

Muka surat :  136  ms   

 

Sinopsis :

The book reports on research carried out by recent postgraduate students from the MA programme in English Language, Faculty of Social Sciences and Humanities, UKM. The interdisciplinary approach adopted by these postgraduate students has positioned the relevance and importance of the emerging platforms in ELS research. The chapters in this book, co-authored by the postgraduate students with their supervisors reflect the multiple perspectives in research in language studies ranging from strategies that teacher use to teach and how students innovate learning to the use of language at the workplace and in society. It also delves into the impact of applying technology in learning and practising English through self-expressions. The book is valuable addition to the growing number of scholarly contributions on Research in English Language Studies.

 

10. Understanding and preventing falls

Understanding and preventing falls

Pengarang : Roger Haslam          

Imprint : Suite : CRS Press ,  2006

Muka surat :  253 ms 

 

 

Sinopsis :

Readable and authoritative, Understanding and Preventing Falls provides a guide to the nature and extent of the problem of falls. Drawing on the latest research, the authors outline the combination of environmental factors that commonly lead to falls and explore how to prevent them. The case is made for a multifaceted approach to falls prevention, taking account of the complex interplay that exists between individuals and the environment.

Broad in scope, the book is divided into two parts. The first part examines the current state of knowledge and understanding of the causes and prevention of falls, with chapters on human ambulation and balance on level surfaces and on steps and stairs followed by chapters exploring vision and the effects of aging. Rounding out the coverage, the second part contains a series of case studies illustrating how falls occur in different circumstances and varying approaches to their prevention.

While there have been reductions in the number and severity of injuries from other causes over recent decades, the incidence of injuries from falling has remained consistently high. However, many falls are preventable. This unique resource supplies a concise overview of how to minimize the occurrences of slips, trips, and falls in a variety of situations and conditions.

Kembali Ke Arkib Pengumuman